INSCHRIJVING WIJNDEGUSTATIE GIVERS

Op zaterdag 6 november nodigen we jullie uit voor onze wijndegustatie ten voordele van de Givers. Het evenement gaat door in de scoutslokalen vanaf 19u! De degustatie zal tot 21u duren, natuurlijk is er de mogelijkheid om hierna verder van je favoriete wijn te genieten. Op het einde van de avond kan je een bestelling plaatsen. Deze kan op zondag 14 november, zondag 28 november en zondag 12 december afgehaald worden in den bos. Om een beeld te hebben van hoeveel personen er aanwezig zullen zijn, vragen we jullie om zich in te schrijven. Het kost 1 euro per persoon en je kan kiezen tussen een degustatiekaart van 5 euro of 10 euro. Inschrijven kan via deze pagina, maar je kan je ook de dag zelf inschrijven en drankkaarten kopen.


  • Gelieve een correct email adres in te vullen.
Ik, (naam contact persoon) met e-mailadres schrijf (aantal) personen in voor de 'WIJNDEGUSTATIE' en plaats volgende bestelling:

x Kleine drankkaart voor 5 euro (goed voor 6 degustaties)
x Grote drankkaart voor 10 euro (goed voor 12 degustaties)
OMSCHRIJVING WIJNEN

Witte wijnen

Tarani Sauvignon Blanc (Süd Ouest Frankrijk)
Wegens groot succes teruggehaald in de selectie! Heerlijk in de neus, fruitig maar droog in de mond. Frisse en levendige witte wijn. Lekker bij een slaatje.

Coresei Pinot Grigio (Veneto Italië)
Droge aangename witte wijn uit Noord-Italië. Wat rijp fruit in de neus. In de mond expressie van citrus en geel steenfruit. Fantastisch om ‘zo’ te drinken.

Garcia Revalo ‘Tres Olmos’ Verdejo (Rueda Spanje)
Verdejo van de bovenste plank. Na 5 maanden gerijpt te hebben op zijn bezinksel geeft hij een rijke, volle smaak met wat minerale toetsen. Droog in de afdronk. Beleef Spanje bij je thuis bij een lekkere zeevruchtenschotel!

Vistamar ‘Sepia’ Chardonnay Reserva (Casablanca Chili)
Toast in de neus, wat gerookt in de mond. Deze houtgerijpte chardonnay heeft het allemaal. Combineer met een gerookte visschotel. TOP!Rode wijnen

Tarani Malbec (Süd Ouest Frankrijk)
Wijn afkomstig uit de streek van Toulouse. Zacht in de mond en kruidig in de afdronk. De Ideale wijn om dagelijks te drinken. Prima kwaliteit/prijs verhouding!

Bagordi Tinto Joven (Rioja Spanje)
Deze Tempranillo (+10% Garnacha) heeft altijd in onze verkoop lijst gestaan. In de neus een lichte tint van vanille (door de 3 à 4 maanden houtrijping). In de mond vullend met wat hints van bosvruchten. In de finale rijk en lang. Past goed bij een stukje gegrild vlees.

Château des Tourtes Classique Rouge (Côtes de Blaye, Bordeaux, Frankrijk)
Typische blend van Merlot en Cabernet Sauvignon. Een herkenbare (Bordeaux) neus. Zacht en uitnodigend. Fluweel in de mond met rijpe fruittoetsen. Goed gestructureerde afdronk. Geniet bij een stukje (klein) wild.

Château des Tourtes Prestige Rouge (Côtes de Blaye, Bordeaux, Frankrijk)
Typische blend van Merlot en Cabernet Sauvignon.
Een herkenbare (Bordeaux) neus. Zacht en uitnodigend.
Fluweel in de mond met rijpe fruittoetsen. Goed gestructureerde afdronk.
Geniet bij een stukje wild.

Osvaldo Barberis ‘Barbera Langhe’ (Piemonte Italië) (Biodynamisch gecertifieerd)
Typische wijn voor de streek: elegant, rijk in de mond en verfijnd in de finale. Barbera is na de Barolo de meest gekende wijn van Piemonte. Uiteraard heerlijk in combinatie met de Italiaanse keuken.Rosé

Tinazzi Amarosé (Salento Puglia Italië)
De cijfers bewijzen het: de tijd dat rosé enkel in de zomer werd gedronken is definitief voorbij! Deze Tinazzi is zeer verfijnd, droog in de mond en rijk in de afdronk. Past niet alleen bij de Oosterse keuken, maar zeker ook bij éénpansgerechten (paella, risotto).Cava

Cava Chenine Brut (Penedes Spanje)
Onze intussen alom gekende ‘huiscava’ kan niet ontbreken in deze lijst. Zeer fijn versmolten smaken, geuren en fijne belletjes duiden op een uitstekende kwaliteit. De ideale opener van de feesttafel binnenkort.Prosecco

Bedin Brut (Veneto Prosecco Italië)
De nieuwe trend worden de bubbels uit Italië, meer bepaald de Prosecco. Over het algemeen is deze aperitiefwijn minder brut dan de cava wat maakt dat hij zich zeer vlot laat drinken. Fruitig in de aanzet, maar lekker fris in de mond. De mooie fles is fijn meegenomen.© Alle rechten voorbehouden created by freshface.be